marți, 8 decembrie 2009

Proverb rabinic

Fiecare om trebuie să poarte la el două bucățele de hârtie și să se uite la ele în fiecare zi. Pe una să scrie: „Ești ca țărâna și cenușa.” Și pe cealaltă: „Pentru tine a fost creat universul.”

11 comentarii:

  1. La primele ghilimele zic Amin... dar la ultimele ghilimele zic NU NU NU!!! Baza biblica:
    33. O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui!
    34. Si, in adevar, „cine a cunoscut gandul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?
    35. Cine I-a dat ceva intai, ca sa aiba de primit inapoi?”
    36. Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava in veci! Amin. Romani 11:33-36 Universul a fost creat pentru El si tu ai fost creat pentru El spre Slava Lui:) Aleluia
    Fii tanar si liber in Hristos si lasa-i pe umanisti sa ridice omul... Tu inalta-L pe El. Cu dragoste frateasca,un tanar pocait care te iubeste prea mult ca sa te lase prada umanismului...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dimineaţa, seamănă-ţi sămânţa, şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune.
    pricepi:-dimineaţa(tinereţea)
    -seara(apusul vieţii)
    biruinţa: -e a Domnului
    -tu rob netrebnic
    răsplata:-după rodul muncii
    -slava şi gloria aparţine Domnului
    Încolo, fiule, ia învăţătură din aceste lucruri; dacă ai voi să faci o mulţime de cărţi, să ştii că n-ai mai isprăvi, şi multă învăţătură oboseşte trupul.

    RăspundețiȘtergere
  3. E buna. Eu am citit chestia asta dar in loc de hartie erau pietre. Poate nu se inventase hartia ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun comentariul Anonimului, fereste te de umanism. Inalta-l doar pe Christos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru comentarii. Acesta era si scopul acestui articol.

    Omul fura gloria care Ii apartine lui Dumnezeu prin umanism.
    "Totul apartine omului"
    "Totul i se cuvine omului"... mai putin raul, necazurile si problemele

    Oare nu cumva ne'am obisnuit si noi cu o astfel de mentalitate?

    Cred ca e timpul pentru o schimbare.

    Anonim si Alexandru multumesc pentru ca ati descoperit 'problema' pe care acest proverb o transmite.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur foarte mult ca si tu te feresti sa iti etalezi firea ci sa il inalti si ridici, cinstesti si glorifici pe Fiul lui Dumnezeu- nu doar prin buze ..ci si prin traire.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest proverb se refera la faptul de a nu cadea doar intr-o extrema, se refera la omul care trebuie sa priveasca la conditia lui, dar in acelasi timp si la promisiunile lui Dumnezeu. Daca omul s-ar uita mereu doar in prima parte "esti ca tarana" nu va putea face un pas..se va simti prea inferior, iar daca s-ar uita doar la a doua parte "pentru tine a fost creat universul" se va ingamfa si se va pierde din cauza mandriei. Daca un om va privi doar spre pacat si boala, nu se va face bine niciodata. Dar, daca constient fiind de starea lui va alege sa priveasca inspre Domnul, va ajunge sa fie vindecat. Dumnezeu stie ca suntem doar lut, dar in acelasi timp ne ofera Dragostea Sa si dreptul de a ne face copii ai lui Dumnezeu. Ioan 1.12 "Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu." Acest nou statut nu va anula conditia noastra umila. De aceea, este necesar sa le privim pe amandoua in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  8. Auzi Timotei, stiati ca voi, cei din Racovita aveti un grai special?:) http://ro.wikipedia.org/wiki/Graiul_comunei_Racovi%C5%A3a

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiam intr'o oarecare masura:)

    Cornel Lupea, cel care a scris cartea de unde a fost inspirat acest articol, e un unchi de'al meu:)

    Oricum... e bine de stiut si aceste lucruri:)

    Mersi Marius!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. V-am adaugat pe blogul Max Lucado Romania. http://maxlucadoromania.wordpress.com/
    Am fi onorati daca ne veti ajuta sa crestem si dvs.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare
    De curand am lansat un proiect prin care vrem sa atragem atentia evanghelicilor asupra domeniului de carte si mai ales asupra cititului drept activitate vrednica si necesara pentru „poporul cartii”. Proiectul „anul 2009 exprimat in carti” care se desfasoara pe blog.gramma.ro doreste sa prezinte personalitati si nu numai din spatiul evanghelic impreuna cu cartile care i-au marcat/ajutat in 2009. Invitam astfel crestinii sa ne scrie despre 5 carti (pot fi mai multe sau mai putine) pe care le-au citit in 2009 si sa explice alegerile lor, in dreptul fiecarei carti, in cateva propozitii. In urma acestor prezentari speram sa adunam material suficient pentru a pune laolalta un ghid cu 20 de carti si recomandarile lor care trebuie citite in anul viitor, ghid care se va distribui gratuit. (mai multe detalii gasesti aici: http://www.blog.gramma.ro/?p=106 )
    Stim ca esti ocupat, dar ar fi prea mult daca te-am ruga sa participi la acest proiect? Tot ce trebuie sa faci este sa ne spui care sunt cele 5 carti care te-au marcat sau impresionat placut in 2009 si sa le recomanzi in cateva cuvinte si altora. Credem ca participarea ta are capacitatea de a starni interesul internautilor evanghelici spre cartile cu adevarat bune.
    Iti multumim anticipat si asteptam cu interes raspunsul tau.
    Cu respect,
    Echipa Gramma

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)