marți, 8 decembrie 2009

Teorema lui Iosif?


Aceasta este o axă simplă pe care am facut-o cu câteva minute în urmă. De ce am făcut-o? Care este scopul ei? Ce putem învăța din acest lucru? Sau... Putem învăța ceva?

Acestea sunt câteva întrebări pe care ți le pui atunci când vezi această imagine.
Dacă nu știi viața lui Iosif, dă-mi voie foarte pe scurt să o ilustrez. Iosif a fost băiatul cel mare al lui Iacov născut de Rahela, dar penultimul născut al lui Iacov. Pentru că Iacov o iubea mult pe Rahela, el l-a iubit mult și pe Iosif. La fel cum și tatăl său, Isaac, l-a preferat mai mult pe Esau, iar mama sa pe el, tot așa și el a avut fii favoriți (Iosif și Beniamin). În anii ce trec, frații lui Iosif devin tot mai invidioși pe el din cauza beneficiilor lui, de care ei nu au parte (o haină pestriță, întâietate, etc). Într-o zi este trimis de tatăl său cu merinde la frații săi care erau cu oile. Atunci frații lui îl prind, îl aruncă într-o groapă, după care îl vând unor ismaeliți pentru prețul de 20 de arginți, după care taie un miel și umple haina pestriță de sânge și merg acasă mințindu-l pe tatăl lor spunând că Iosif a fost sfâșiat de fiarele sălbatice. Iosif ajunge ca și sclav în Egipt și este cumpărat de către Potifar, un slujitor al Faraonului. Pentru că el se încredea în Dumnezeu, Dumnezeu binecuvânta munca pe care el o făcea. Într-o zi când Potifar nu a fost acasă, soția lui Potifar i-a făcut avansuri, iar Iosif fuge din prezența ei. Ea apucă să îl prindă de haină. Apoi minte, spunând că Iosif i-a făcut avansuri. Astfel, Iosif ajunge în temniță. Biblia spune că Dumnezeu era cu Iosif și acolo în temniță. La un moment dat paharnicul și pitarul faraonului au niște vise ciudate, iar Iosif le tălmăcește. După mai mult timp are și Faraon două visuri la care nu le poate găsi interpretarea. Atunci Iosif este chemat să interpreteze visurile. După ce interpretează visurile lui Faraon, Iosif este numit de către Faraon dregător al Egiptului.

Acestea sunt doar câteva secvențe prezentate pe scurt din viața lui Iosif, ca să ne ajute să înțelegem axa din imagine.

Are vreo însemnătate pentru noi astăzi?

Dragul meu, Dumnezeu ne cheamă la o viață de sfințenie. Dumnezeu ne cheamă să fim sfinți și să ne dorim să fim sfinți.
Scriptura spune: „Fiți sfinți, căci și EU sunt Sfânt”. Nu uita că Dumnezeu nu spune: „Fiți la fel de sfinți ca și MINE”. El ne spune să ne dorim sfințenia în viața noastră, pentru că EL este un Dumnezeu sfânt care nu poate vedea păcatul și nici nu îl poate tolera.

Te îndemn să te mai uiți o dată la imaginea de deasupra și să te gândești la viața ta.

Dumnezeu îngăduie ispita în viața noastră ca să ne ridice. Chiar dacă din cauza faptului că nu acceptăm păcatul/compromisul în viața noastră și din punct de vedere material vom cădea, totuși Dumnezeu este CEL care ne va ridica.

Crezi tu lucrul acesta?

Am două dorințe:

Doamne ajută-ne să credem acest lucru ( că TU ne ții în Mâna TA)!
Doamne dă-ne puterea să fim biruitori în lupta aceasta împotriva păcatului!

Dumnezeu să ne ajute pe fiecare la acestea!

Stoica Timotei

Un comentariu:

  1. Domnul sa ne ajute sa ne indragostim de Sfintenia Lui! El sa ne ajute sa fim o generatie de tineri care sa iubeasca caracterul Domnului nostru Isus Christos sa ne dorim sa fim tot mai mult ca El!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)