duminică, 22 noiembrie 2009

Unde este Dumnezeu cand imi merge bine?

Dragul meu cititor, probabil acest titlu al articolului ti se pare ciudat, dar ma gandesc ca e o intrebare care prea adesea uitam sa o punem. De prea multe ori ne intrebam unde este Dumnezeu atunci cand suferim, atunci cand lucrurile nu ne merg deloc bine, ci ne merg din rau spre mai rau( vezi Urme pe nisip).

Sunt atatea carti care incearca sa ajute oamenii depresivi, oamenii care nu IL vad pe Dumnezeu in mijlocul necazului lor, dar oare doar cand suntem in necaz trebuie sa ne aducem aminte de Dumnezeu?


Hmmm... mi se pare destul de interesant ca cineva sa vina si mereu sa imi ceara ajutorul(presupunand ca eu sunt expertul care mereu il poate ajuta) si il ajut totdeauna, dar cand ii merge bine, sau cand ii rezolv problemele, nu primesc nici macar un multumesc in schimb.


Oare nu asa suntem si noi cu Dumnezeu? Oare nu ne aducem imediat aminte de EL atunci cand vin problemele in viata noastra, dar la fel de repede uitam de EL cand ne merge bine?
De ce atunci cand suferim strigam catre Dumnezeu: "De ce eu Doamne? De ce eu?"


De ce nu ar striga suparat astfel un om catre Dumnezeu imediat dupa ce afla ca este marele castigator la lotto, sau dupa ce i s-a marit salariul, sau a primit o prima, sau a fost promovat? 
De ce de cele mai multe ori uitam sa ne bucuram impreuna cu Dumnezeu atunci cand lucrurile ne merg bine?




De ce?... De ce?... De ce?


Stoica Timotei

3 comentarii:

  1. Sa stii ca si eu am ajuns la concluzia ca prea IL tinem pe Dumnezeu la distanta in momentele fericite! Si nu mi se pare corect! Sunt convinsa ca El vrea sa fie partas si la bucuriile noastre, mai ales la cele marunte, de zi cu zi. Sa cerem de la Dumnezeu intelepciune sa facem lucrurile asa cum El doreste, nu cum avem noi chef!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Symo;)

    Dumnezeu sa ne ajute sa ne incredem mereu in EL si sa IL vedem prezent in fiecare clipa din viata noastra, nu numai in clipele de suferinta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. la mine functioneaza invers:)) cand e ok, is super high cu Domnu, cand ma paleste cate una... incep sa incerc sa rezolv singura, ma zbat ca pestele pe uscat, si in final capitulez:)) freak me!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)