marți, 27 septembrie 2011

Dragoste sau pofta?

Dragostea... un subiect atat de vast, incat oricat as scrie in acest articol, as acoperi doar o parte infima. Subiectul cel mai cautat al multor carti, al multor melodii, al multor discutii. Exista tot felul de teorii cu privire la acest subiect. Mai mult decat atat, datorita diferentei de perceptie care exista intre oameni, sunt multi care o confunda cu alte lucruri. In subiectul acesta as vrea doar sa observam una din aceste greseli... Oare nu cumva adesea dragostea este confundata cu pofta?

Vreau sa faceti cunostinta cu prietenul meu, mototey. Intr-una din zile intalneste o fata, dar nu orice fel de fata, ci dupa cum el spune: "fata visurilor mele". Oare asa sa fie? Ce-i drept, a ajuns sa o cunoasca, s-au placut si deja in cateva zile s-a format intre ei o legatura foarte stransa. Ce mai, la cateva zile dupa ce s-au cunoscut, deja ii vedeai tinandu-se de mana cand se plimbau si parca subiectele de discutie dintre ei niciodata nu se epuizau. El, plin de umor de calitate, ea cu un zambet fermecator. Oare sa fie combinatia potrivita? La scurt timp dupa aceea, mototey si mototeya au luat o hotarare: vor sa se casatoreasca. In aceeasi zi au mers atat la parintii lui cat si la parintii ei sa le faca de cunoscut dorinta lor. in cele din urma, parintii lor au acceptat. Bucurie mare in vietile acestor doi minunati tineri. Totusi, ceva s-a intamplat in viata lui mototey. Nu l-am mai vazut asa de hotarat in ceea ce facea. Lucrul acesta m-a impins sa merg si sa stau de vorba cu el, ceea ce am si facut. Ce s-a intamplat? Care a fost cauza tulburarii lui? Un vis... intr-o seara a visat ca s-a intalnit cu Domnul Isus si au stat de vorba... mototey, incercand sa profite de ocazie, L-a intrebat ce parere are de relatia lui cu mototeya si daca este de acord. Domnul i-a raspuns ca trebuie sa renunte de indata la acea relatie pentru ca ceea ce este intre ei nu poate fi numit dragoste. Tulburat de cele auzite, mototey se intreba oare ce ar fi putut sa fie, daca nu era dragoste. Dimineata, cand s-a trezit a deschis Biblia in Exodul, de unde un verset i-a atras atentia intr-un mod deosebit. Astfel el a primit raspunsul din partea Domnului. Despre ce verset este vorba? Despre ultima porunca, care incepe cu urmatoarele cuvinte: "Sa nu poftesti...!"


George Uba spunea ca: "Dragostea creste incet si sigur prin cunoastere reciproca temeinica, unde caracterul este cel urmarit, si nu atractia fizica. Dar nu este deloc la moda cautarea asta!"


Povestire preluata si adaptata din cartea: "Sarut mana, Doamna" scrisa de George Uba


Stoica Timotei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)