vineri, 14 octombrie 2011

Pe cine numesti prieten?

In viata aceasta pe care o traim, adesea intram in contact cu fel si fel de oameni. Cu multi dintre acestea se dezvolta diferite relatii. Totusi, intrebarea acestui articol, desi este o intrebare simpla, nu este simplista(superficiala). Asa ca, te rog, nu da un astfel de raspuns, ci mediteaza putin la aceasta intrebare...

Vreau sa-ti prezint, pe scurt, o intamplare interesanta pe care Pastorul Craig Groeschel o relateaza in ambele sale carti traduse in limba romana("Crestinul ateu" si "Pana la capat"). Intr-o zi, pe cand lucrau in curtea casei, fiul sau de cativa anisori a inceput sa strige entuziasmat: "Plietenul meu! Plietenul meu!" Curios, se uita in directia fiului sau, dar nu vede nimic. Asa ca, cu lopata in mana(sau harletul) se apropie tiptil de copil, si cand priveste ce era in fata copilului, se inspaimanta. Acum imagineaza-ti acest tablou. Un copil de 2 anisori care striga plin de bucurie ca si-a gasit un nou prieten, iar acest nou prieten este nimic altceva decat... un sarpe cu clopotei!!! Nu e nimic fictiv, ci adevar! Fara sa mai stea pe ganduri, cu unealta ce-a avut-o in mana, i-a retezat capul sarpelui, si astfel si-a ferit copilul din fata pericolului care-l pandea.

Oare care sunt criteriile dupa care iti alegi prietenii? Sau, pe cine numesti prieten?
Te provoc sa te gandesti serios la acest lucru, sa ceri calauzire divina si putere din partea Domnului ca, daca te afli in prietenii nepotrivite, sau daca ai prieteni care te influenteaza puternic in mod negativ, sa renunti la ei.
Viata traita in astfel de contexte/anturaje, este o viata traita langa un sarpe cu clopotei, care sta gata sa ne atace. Iar rezultatul este mortal.
O sa inchei acest articol cu bine cunoscutele cuvinte ale apostolului Pavel: "Nu va inselati: tovarasiile rele striva obiceiurile bune."

Stoica Timotei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)