sâmbătă, 15 octombrie 2011

Cea mai draga fiinta din lume...

Cine sunt? Nu stiu! Dar stiu ca ai ajuns sa ma cunosti dinainte ca eu sa pot vedea lumina zilei. Dumnezeu a randuit, in suveranitatea Lui ca eu sa ma aflu in pantecul tau. Tare mult imi doresc sa imi aduc aminte cum a fost, dar nu reusesc. Totusi, cred ca fiecare miscare pe care o faceam in acel loc obscur o simteai si te bucurai ca purtai viata.
Cine sunt? Nu stiu! Dar stiu ca e posibil sa nu fiu ce ti-ai dorit sa fiu. Si totusi Dumnezeu asa a hotarat. Ti-ai dorit sa fiu altcineva? Altceva? Acesta-s eu... Dar, nu despre mine as vrea sa vorbesc, ci despre tine...
Cine esti? Esti cea mai draga fiinta din lume...
Cine esti? Esti singura persoana care ma cunoaste dinainte de a ma cunoaste eu insumi...
Cine esti? Esti cea care ma accepta asa cum sunt...
Cine esti? Esti cea care stie nevoile mele... planurile mele... visurile mele...
Cine esti? Esti MAMA mea...

Mama, un cuvant de o valoare nemasurabila. Un cuvant sacru, care doar atunci cand il pronunti, ar trebui sa ma aduca intr-o stare de reverenta si plin de recunostinta. Cel mai minunat si mai valoros cuvant pe care il pot rosti! Si mai mult decat atat, sunt mandru ca tie ti-l adresez. Ma bucur ca tu esti acea persoana pentru mine careia ii pot spune pe drept astfel. Mama mea, tu esti cea mai draga fiinta din lume.

Toate elogiile si multumirile pe care ti le aduc nu sunt suficiente de a-ti rasplati dragostea pe care mi-ai purtat-o si care continui sa mi-o porti. Iti multumesc pentru invataturile minunate pe care mi le-ai oferit. Dar, pe deasupra acestora, iti multumesc ca principiile Scripturii le puteam vedea cu ochiul liber traite in viata ta. Acest lucru m-a indemnat mai mult sa ascult si sa ma supun. Da, stiu, au fost(si nu putine) clipe de neascultare, razvratire, manie, ura, plans... dar stiu ca si acele momente au consolidat relatia noastra. Imi cer iertare pentru tristetea, stresul, dezamagirea pe care ti le-am cauzat.

In viata ta am inteles cel mai bine adevarul exprimat de apostolul Pavel prin simplele cuvinte: "Dragostea acopere totul." Dragostea ta pentru mine a acoperit complexele mele, imperfectiunea mea, nestatornicia mea, starile de razvratire si toate acele lucruri care nu sunt de dorit si benefice in viata vreunei fiinte umane.

Dau slava Domnului pentru tine si astazi, cand implinesti frumoasa varsta de 45 ani, vreau sa stii ca Ii multumesc Domnului necontenit pentru tine.
Multumesc pentru ca esti mama mea!

Cu multa bucurie, recunostinta si dragoste in inima, al tau 'gandacel'(gandac, ca doar am crescut acum),

Timotei

3 comentarii:

  1. hm, eu nu am aceasta notiune. pentru mine "mama" suna mai gol decat golul...
    in schimb pot percepe sentimentele din alt unghi, deoarece tot ce ar trebui sa fie indreptat spre mama, eu am indreptat-involuntar-spre tata si fratele meu..

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)