vineri, 18 martie 2011

Nevoie disperata de crestini practicanti! Esti unul din acestia?

Imi aduc aminte de o tanara care face parte din grupul de tineri Imago Dei si care obisnuia sa spuna: "Stim teorie. Vrem ceva practic!" ... Si parca adesea ne ascundem in spatele cunostintelor(teologice/biblice) pe care le avem, uitand de fapt cuvintele apostolului Iacov, care spune: "Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri." (Iacov 1:22) Cum adica te inseli singur atunci cand stai si asculti/studiezi Cuvantul lui Dumnezeu? Ce a vrut sa spuna apostolul Iacov, rostind aceasta afirmatie? Care este intelesul ei?

Cred ca, daca stai sa analizezi putin viata ta 'crestina' plina de informatii religioase(crestine/biblice), iti dai seama exact ceea ce apostolul Iacov a intentionat sa spuna. Cred ca este o mare tragedie sa cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu, sa Il studiem, sa Il propovaduim, daca nu IL traim(daca nu IL implinim). Facand acestea, potrivit cuvintelor apostolului Iacov, 'ne inselam singuri'.

Nu vreau ca acest articol sa fie unul plictisitor, plin de teorie. Dragii mei, ce trebuie sa se intample pentru ca sa ne trezim? Ce trebuie sa se intample ca sa constientizam care este chemarea noastra, si datoria noastra ca si crestini(despre datoria ca si obligatie si datoria din placere o sa scriu cu alta ocazie)? 

In articolul precedent am adus un lucru la cunostinta voastra, o intamplare trista. Dar, in urma aceste intamplari, am primit aceste ganduri din partea lui Dumnezeu, ganduri pe care am hotarat sa le impartasesc cu voi in acest articol.

Stim ca trebuie sa ne iubim unii pe altii, dar parca nu ne place sa implinim acest verset(de fapt, sunt mai multe versete care ne cheama la acest lucru). De Ce???? Si totusi, ne numic crestini... si sustinem ca suntem implinitori ai Cuvantului lui Dumnezeu...

Mergi pe strada, mergi la scoala, mergi la serviciu, esti acasa... sunt atatia oameni din aceste cercuri din viata ta, care nu Il cunosc pe Dumnezeu, si care au ca si destinatie a vesniciei lor iadul. Te doare acest lucru? Sau esti nepasator si treci mai departe fara sa iti pese deloc?

E NEVOIE DISPERATA DE CRESTINI PRACTICANTI!!! ESTI UN ASTFEL DE CRESTIN?

Stoica Timotei

3 comentarii:

  1. Cunoastem multe: Scripturile, predici, teologie, carti crestine, muzica crestina. Avem informatii si teorie, dar "practica ne omoara". Cunoastem informatii, cunoastem Scripturile dar poate ca si farisei alta data, fara sa cunoastem Dumnezeul Scripturilor. Cunoastem ce a facut Isus, dar poate nu il cunoastem pe El. Cunoastem cum a trait Isus, dar poate noi nu am trai asa cum a trait El. Cunoastem iubirea lui fata de oameni, dar poate noi nu am aratat niciodata iubirea Lui. Sunt acelas gand sa traim, sa practicam, sa ne intoarcem odata si odata la ce au trait crestinii odinioara. Doamne ai mila de mine pacatosul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,ai foarte mare dreptate..trairea lipseste cu desavarsire din mijlocul nostru, si starea multora de prunci in credinta, complacandu-se intr-o stare care nu e tocmai dupa voia lui Dumnezeu...e nevoie de trezire, neaparata nevoie de trezire..insa eu cred ca Domnul e in control si El stie de ce permite o asemenea stare..problema e cand El ne cheama la trezire, si noi refuzam, complacandu-ne in compromis si pacat.. Domnul sa lucreze, si noi sa ne trezim!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca biserica e plina de prunci. Paul Washer spunea: dovada ca il cunosti pe Dumnezeu este ca continui sa il cunosti, si cresti in aceasta cunostinta`. Biblia nu e o carte cu sfaturi bune, si noi nu suntem niste adepti ieftini. you are too high to live that low. biblia, fara cunoasterea lui Dumnezeu, e la fel de inutila ca orice alta religie. Nu avem nevoie de crestini practicanti, avem nevoie de crestini. Nu poti sa fi si crestin si cretin in acelasi timp; trebuie sa alegi!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)