luni, 9 august 2010

Invatand de la un geam spart...


Saptamana trecuta(2-7 august) am fost intr-o tabara pe Valea Porumbacului impreuna cu tinerii Imago Dei si o parte din tinerii bisericii Speranta din Sibiu. Vreau sa va spun ca mi-a placut intr-un mod deosebit tabara aceasta si imi pare rau ca s-a terminat asa de repede. Inca inainte de a ajunge in tabara, m-am rugat Domnului sa imi vorbeasca intr-un mod minunat. Si vreau sa va spun ca Dumnezeu mi-a vorbit intr-un mod special inca din prima zi, un mod in care nu stiu cati dintre voi, dragii mei cititori, va veti dori sa va vorbeasca. Dumnezeu a hotarat sa imi vorbeasca printr-un geam spart. Sa va povestesc despre ce este vorba...In prima zi din tabara, eram in curtea cabanei unde ma jucam cu mingea. La un moment dat una dintre fete, care era pe balcon(vezi balcon stanga) mi-a cerut mingea. Eu nu i-am spus ca i-o voi da, asa ca ea s-a intors sa intre in camera, desi eu m-am pregatit sa dau cu piciorul in minge, pentru a o directiona spre acel balcon. Din cauza loviturii prea puternice si precise(nu ca as vrea sa ma laud;)) ), mingea a ajuns pe balcon, doar ca a aparut o problema... a trecut de balcon, nu pe usa care era deschisa, ci pe geam... Timotei a spart un geam de la camera fetelor... o 'mare realizare'... pentru ca sunt un tanar constiincios(din nou spun, nu ca sa ma laud), am mers sa curat 'mizeria' provocata de minge. Dupa ce am adunat cioburile si am scos rama geamului, am hotarat sa merg cu masina pentru a pune o alta sticla in rama pe care am luat-o cu mine. Am mers impreuna cu unul din tinerii care a venit in tabara cu masina(Sami Badita) la el acasa in Bradu, unde, dupa mai multe incercari am reusit sa punem o alta sticla in locul celei sparte, dupa care ne-am intors din nou in tabara.

Ce m-a invatat Dumnezeu prin aceasta experienta 'minunata'?Un prim lucru pe care EL m-a invatat este faptul ca noi crestinii pierdem multe din binecuvantarile lui Dumnezeu atunci cand suntem nepasatori/indiferenti fata de relatia noastra cu EL, cazand prada ispitelor. Pentru a ne ridica cel putin la nivelul in care eram inainte de cadere, se cere timp... un timp in care Dumnezeu ne'ar fi putut binecuvanta intr'un mod minunat, un timp in care pierdem multe din binecuvantarile Domnului. Vreau sa va spun ca in acel timp cat am fost plecat pentru a repara greseala, tinerii au inceput introducerea in studiul care era pregatit pentru perioada cat am stat in tabara, si am pierdut multe lucruri interesante.

Un alt lucru care Dumnezeu m-a invatat din aceasta 'isprava' este faptul ca iti trebuie mai multe incercari sa te intorci la starea unde ai fost inainte sa cazi. Am mentionat faptul ca am incercat de cateva ori pana am reusit sa punem sticla in aceasta rama. Oare ce lucruri ni se intampla pana revenim cel putin la starea in care am fost inainte de caderea in vreun pacat sau altul?

Un alt lucru care Dumnezeu m'a invatat prin acest eveniment a fost faptul ca EL ne vorbeste cand intr-un fel, cand intr-altul, numai ca omul trebuie sa ia aminte la felul in care Dumnezeu ii vorbeste. Desigur, principalul mod prin care Dumnezeu vrea sa ne vorbeasca este Cuvantul Sau scris, Biblia. Apoi Dumnezeu vrea sa ne vorbeasca printr-o predica, o cantare, o poezie, etc. Dar, desigur, Dumnezeu vrea sa ne vorbeasca si prin lucrurile exterioare, prin evenimentele ce se petrec in jurul nostru, prin creatia Sa, etc. Ideea pe care vreau sa o subliniez este ca Dumnezeu vorbeste intr-un mod minunat fiecaruia dintre noi.

Dorinta pe care o am este ca Dumnezeu sa ne deschida ochii fiecaruia sa vedem cum ne vorbeste Dumnezeu, si mai mult decat atat, sa luam aminte la ceea ce El vrea sa ne vorbeasca.

Tie prin ce iti vorbeste Dumnezeu?

Fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze pe fiecare dintre voi, si... nu uitati ca Dumnezeu vorbeste cand printr-un fel, cand printr-altul... Ia seama, omule, la felul minunat in care Dumnezeu vrea sa iti vorbeasca!!!

Stoica Timotei

15 comentarii:

 1. mie Dumnezeu imi vorbeste prin fiecare lucru, prin evenimente, prin oameni, prin situatii, prin bucurii si mai ales cand dau de belea... poi... daca ar fi sa enumar... cred ca nu mi-ar ajunge un caiet intreg:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Dumnezeu vorbeste, doar ca noi trebuie sa ne DESCHIDEM OCHII si sa LUAM SEAMA la ceea ce EL ne vorbeste!:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie mi-a vorbit Dumnezeu printr-un greiere... Eram suparata ca nu mai aud greieri, cel putin in zona in care stau eu. Cat am fost plecata in tabara, am auzit la greieri, de ma dureau urechile! :)) Apoi, la revenirea acasa, iar am cartit, ca la mine nu mai exista greierasi... Intr-o zi am gasit un greier, unde crezi? Pe biroul meu! In casa! Canta!!!!! Deci, Dumnezeu mi-a demonstrat ca mai are greieri si in zona unde traiesc eu, printre betoane!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur Tim ca ti-a vorbit Dumnezeu ...tabara a fost una binecuvantata ...si ne-a vorbit Dumnezeu tuturor...
  Eu multumesc Lui Dumnezeu ca nu mia vorbit printr-un geam spart :))

  (Daiana)

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mersi Daiana... te cred ca nu'ti doresti ca Dumnezeu sa iti vorbeasca printr'un geam spart, sau prin alte lucruri de genul acesta... nu stiu daca este cineva care si'ar dori asa ceva... nici macar eu nu mi'am dorit:D


  DUMNEZEU VORBESTE!!!:)

  RăspundețiȘtergere
 7. si daca nu ai fi fost cu urechile deschise ai fi ramas cu un mare minus:) asadar... toate lucrurile:) lucreaza impreuna:) spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu:)

  RăspundețiȘtergere
 8. ...asa este Timi...imi pare rau ca ai ratat prima parte din studiu, dar oricum nu stim niciodata care este scopul lui Dumnezeu, poate prin lucrul acesta marunt te-a instruit si pregatit pentru ceva mare care va urma....oricum restul taberei a fost foarte binecuvantata... sa nu desconsideram lucrurile mici, caci ele ne vorbesc despre lucrurile mare care au sa vina....Fiti binecuvantati!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Chiar si prin acest 'eveniment' tabara a fost binecuvantata. Intr-adevar, trebuie sa fim atenti la fiecare lucru prin care Dumnezeu ne vorbeste si sa nu desconsideram lucrurile care in ochii nostri par a fi mici;)

  RăspundețiȘtergere
 10. scz de postarea intarziata, dar, ii multumesc si eu lui Dumnezeu ca am fost cercetat (chiar in penultima sau ultima seara, in grupele de rugaciune), si sper din toata inima sa ma cerceteze Domnul in continuare.Dar, mai ales, sa ASCULT ceea ce imi ZICE.

  Be blessed.

  RăspundețiȘtergere
 11. http://www.youtube.com/watch?v=6wpPk8qk3uQ&feature=BF&list=MLGxdCwVVULXcFUM2jAOeLM0JG-84uxsfW&index=1 auzi trimite-mi linkul la articolul ala ce ai zis sa-l citesc atunci

  RăspundețiȘtergere
 12. http://tanarliber.blogspot.com/2010/12/crestinul-contemporan-intruchiparea-lui.html

  RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)