joi, 4 martie 2010

O mentalitate gresita despre iertare...

Citeam astazi un document word cu maxime si cugetari, iar la un moment dat am dat de o maxima care mi'am dat seama ca de multe ori reprezinta si mentalitatea mea, dar care este foarte gresita.

Aceasta maxima contine urmatoarele cuvinte: "Daca ma prostesti o data, sa-ti fie rusine. Daca ma prostesti a doua oara, sa-mi fie rusine mie."

Atitudinea noastra cu privire la acest lucru este de obicei urmatoarea: "Nimeni nu imi va mai face vreodata asa ceva. M-am saturat sa fiu privit ca si o carpa de ceilalti. M-am saturat ca ceilalti sa isi bata joc de mine. Nu mai pot sa ii iert. I-am iertat destul."

Oare Ii face placere lui Dumnezeu acest fel de gandire, aceasta mentalitate?

Unul din ucenici Il intreaba pe Domnul Isus la un moment dat de cate ori sa il ierte pe aproapele sau care ii greseste. Raspunsul Domnului Isus nu vrea sa scoata in evidenta un anumit numar, ci mai degraba vrea sa scoata in evidenta faptul ca noi trebuie sa iertam permanent.

Rugaciunea mea pentru mine este ca Dumnezeu sa ma ajute sa iau atitudine in fata unei astfel de mentalitati gresite si sa ma ajute sa ii iert pe toti ce din jurul meu, fara ca macar sa mai tin ranchiuna fata de ei. Sa ii iert din toata inima.

Care este dorinta ta/rugaciunea ta?

Stoica Timotei

6 comentarii:

  1. asa este.
    Sa lasam sa fim prostiti de altii.
    Sa lasam sa fim abuzati si agresati de altii.
    Sa lasam sa fim batuti si jigniti de altii.
    Sa lasam sa profite altii de pe urma noastra.

    Caci asa au facut si cu El.
    iar noi suntem chemati de Duhul lui sfant sa semanam cu El.
    Sa iubim.
    Sa iertam.
    Sa mijlocim in rugaciune...celor ce "isi bat joc" de noi.

    Spre binele si maturizarea noastra, si spre proslavirea lui Dumnezeu.

    Multa pace tinere student

    RăspundețiȘtergere
  2. ”Dumnezeu cauta oameni prin care sa poata infaptui imposibilul- ce pacat ca noi avem in plan doar lucrurile pe care le putem face singuri” A.W. Tozer

    RăspundețiȘtergere
  3. Am multe dorinte, puse de Dumnezeu in mine, dar am sa amintesc doar cateva pe care le am in vizor si pentru care ma rog acum.
    Imi doresc ca Dumnezeu sa ma sfinteasca.
    Evrei 13: 20,21
    Imi doresc sa ma pot bucura in necaz si sa vad tot ceea ce Dumnezeu a facut si face pentru mine.
    Ma rog ca Domnul sa ma smereasca si sa-mi port crucea.

    In ceea ce priveste mesajul tau, cred ca dorinta mea de a ma lasa sfintita de El include si aceasta dorinta de a invata sa iert pe aceia care m-au ranit mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa lasam sa fim prostiti de altii.
    Sa lasam sa fim abuzati si agresati de altii.
    Sa lasam sa fim batuti si jigniti de altii.
    Sa lasam sa profite altii de pe urma noastra.

    Ma intreb oare chiar doreste Dumnezeul aceste lucruri de la noi?
    Nu cred si o spun cu convingere. Da! doreste sa ne iubim cu ardoare dar sa ne si iubim, nu uitati ca Isus nu s-a lasat prostit in timpul misiuni sale, moartea sa pe cruce a avut un scop si noi stim care. Sa ne lasam prostiti, abuzati, agresati, batuti, jicniti ce scop are oare, ne ajutam oare semenii cu asta? Trebuie sa luptam nu urat asa cum stie omul ca s-o faca ci cu armele lui Isus, cu cuvantul, cu rugaciunea si cu adevarul. Iar daca nu vezi niciun rezultat sa-ti scuturi sandalele de praf si pleci din locul acela asa cum facea si Isus de altfel unde nu era bine primit. Unde nu ai forta incredinteaza problemele tale lui Isus, dar nu iti face rau. Ibeste si iubeste-te.
    monik

    RăspundețiȘtergere
  5. In putine cuvinte iarta dar nu mai da ocazie.
    Un zambet.
    Monik

    RăspundețiȘtergere
  6. cand nu ierti pe cel de langa tine e ca si cum ai bea otrava si ai astepta sa moara dusmanul tau. :) de-asta iertarea e o porunca. macar din egoism ar trebui sa-i iertam. :)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)