vineri, 12 februarie 2010

Umanist?!?

Sunt oameni care privesc lucrurile dintr-un punct de vedere care i-ar parea destul de dulce omului care le aud conceptiile cu privire la Dumnezeu si creatia SA.
Da-mi voie sa explic putin... Dumnezeu a creat omul si i-a oferit toate lucurile necesare pentru ca el sa poata trai. Mai mult decat atat, pentru ca omul s-a departat de Dumnezeu a fost nevoie ca Dumnezeu sa trimita pe singurul Sau Fiu aici jos in lumea noastra pentru ca sa ia asupra LUI vina pacatelor noastre. A murit pe cruce, si a treia zi a inviat. Dumnezeu inca binecuvanteaza oamenii si in ziua de azi.

Pornind de la aceasta ipoteza, unii oameni au ajuns la concluzia ca Dumnezeu face toate aceste lucruri pentru ca omul le merita. Omul merita sa fie iubit de Dumnezeu, merita sa fie binecuvantat de Dumnezeu... Pentru ca are toate aceste privilegii, datorita meritelor lui, omul este o comoara in ochii lui Dumnezeu.

Da-mi voie sa iti spun ca aceasta mentalitate este cat se poate de eronata... GRESIT!!! GRESIT!!! GRESIT!!!

Cum ar putea oamenii sa creada asa ceva???

Dumnezeu nu ne-a creat din nevoie, ci EL ne-a creat din dragoste. Dumnezeu nu ne-a creat pentru ca a avut sau ca are nevoie de noi, ci EL ne-a creat ca ne iubeste, tocmai de aceea L-a dat pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre, pentru ca astfel sa ne arate cat de mult ne iubeste.

C. S. Lewis spunea astfel: "Dumnezeu, care nu are nevoie de nimic, aduce in existenta, din dragoste, creaturi cu totul de prisos ca El sa le poata iubi si desavarsi."

Dragul meu, noi suntem cei care avem nevoie de Dumnezeu, noi suntem cei care trebuie sa fim dependenti de EL.

Fie ca aceste ganduri sa ne mai trezeasca putin la realitate si sa constientizam nevoia noastra disperata pe care o avem de Dumnezeu.

Prin harul si mila Domnului,
Stoica Timotei.

Un comentariu:

  1. Toata gloria, toata puterea, toata slava sunt doar ale Lui! Toate meritele apartin Domnului nostru, cu toti meritam pedeapsa vesnica. Dar harul Sau, s-a aratatat prin planul sau maret pentru mantuire!Slava Lui!Slava Domnului!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)