joi, 11 februarie 2010

Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc

Uitandu-ma pe paginile Sfintei Scripturi, vad acest adevar confirmat de atatia eroi ai credintei.

Oameni ca si David, Moise, Benaia, Daniel, Estera, Petru, Pavel si multi altii iti pot confirma acest adevar: Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc.

E foarte frumos sa  luam hotarari in anumite domenii din viata noastra mai ales daca stim care vor fi rezultatele. Ne place sa umblam prin vedere, spre deosebire de inaintasii credintei noastre care au umblat/trait prin credinta.

Vreau sa adresez o intrebare: "Crezi ca daca inaintasii nostri in credinta inaintau prin vedere, mai erau numiti inaintasi in credinta?" Ce fel de exemplu ar fi fost pentru noi astazi?

Dragul meu, ne place sa ne credem niste oameni credinciosi, dar preferam sa umblam prin vedere. De ce? Pentru ca acesta este drumul cel mai sigur, spun unii(sau majoritatea oamenilor). In cazul acesta unde este increderea in Dumnezeu pe care afirmam ca o avem?

"Nu pot sa fac ceea ce imi cere Dumnezeu sa fac pentru ca nu stiu care vor fi rezultatele. Nu pot sa imi asum acest risc.", "Nu pot sa merg sa vorbesc oamenilor despre Dumnezeu, pentru ca probabil unii dintre ei isi vor bate joc de mine", "Nu pot sa ma implic in acea lucrare din biserica pentru ca nu am darul acela si sunt altii mai buni ca mine." sunt doar cateva din scuzele pe care le cautam, pe care le folosim.

Dragul meu, te rog nu uita acest lucru: "Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc"

Doresc ca Dumnezeu sa ne ajute sa inaintam prin credinta, sa umblam/sa pasim prin credinta si sa ne punem la dispozitia LUI, oricat sau orice ne-ar costa.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Stoica Timotei

4 comentarii:

  1. Oricine doreste sa-L slujeasca pe Dumnezeu TREBUIE sa-si asume un risc. Oricine TREBUIE sa-L slujeasca pe Dumnezeu.

    Fara credinta e cu neputinta sa te apropii de Dumnezeu. Credinta este increderea in lucruri care nu se vad.

    Credinta are inclus in ea tot timpul risc.

    RăspundețiȘtergere
  2. bine spui..Domnul sa ne ajute..Gbu

    RăspundețiȘtergere
  3. mare dreptate ai..acum crestinii sunt moderni:(... sa ne ajute Domnul sa ne trezim...

    RăspundețiȘtergere
  4. chair oricat? sti,e curios cum unii oameni ar prefera sa=si piarda viata decat sa traiasca fara o viata... chiar oricat? costul e in ce ai mai scump, nu in ce nu pretuiesti!:) zicea cineva... ofera-i lui Dumnezeu un lucru pr care il consideri de valoare, astfel il va considera si El.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)