joi, 25 februarie 2010

Cel mai mare dusman al crestinului

Citeam de curand o carte scrisa de Tozer, cu titlul: "Rutina, Putreziciune sau trezire", unde am descoperit care este cel mai mare vrajmas al meu, al omului care isi zice(care se numeste) crestin.

"Dincolo de Iordan, în ţara Moabului, Moise a început să explice Legea aceasta, zicând:Domnul, Dumnezeul nostru ne-a vorbit la Horeb şi ne-a zis: «Aţi locuit destulă vreme pe muntele acesta.Întoarceţi-vă şi plecaţi; mergeţi înspre regiunea muntoasă a amoriţilor şi înspre toţi locuitorii dimprejurul ei – din Araba, din regiunea muntoasăc şi din zona deluroasăd, din Negheve şi de pe ţărmul mării – înspre ţara canaaniţilor şi înspre Liban, până la Râul cel Mare, râul Eufrat.Priviţi, v-am pus ţara înainte! Intraţi şi luaţi în stăpânire ţara pe care Domnul a promis părinţilor voştri, Avraam, Isaac şi Iacov, că le-o va da lor şi seminţeif lor.»" Deuteronom 1:5-8 (NTR)
"In Vechiul Testament, vrajmasul care ameninta cel mai mult pe poporul Israel a fost dictatura obisnuintei. Israel se obisnuise sa mearga in cercuri si era cat se poate de multumit sa stea la adapostul muntelui pentu un timp."
"Pentru ca astazi, noi sa beneficiem de experienta lui Israel, trebuie sa intelegem ca muntele reprezinta o experienta spirituala sau o stare spirituala."

Rutina este problema crestinului de astazi. Citind aceasta carte(pe care ti'o recomand) vei descoperi ca rutina are anumite stadii progresive, dupa cum urmeaza:
  • Automatismul - faptul de a face lucrurile in mod mecanic
  • Rutina - sclavia fata de automatism
  • Rigiditatea spirituala - inabilitatea de a intrezari vreun lucru in mod clar, o lipsa a dorintei de indreptare.
Domnul sa ne ajute sa ne trezim din rutina in care suntem, sa ne inflacareze sa ne inchinam LUI in duh si in adevar... nu doar cu ocazia anumitor evenimente speciale, ci in fiecare zi.

Stoica Timotei

Un comentariu:

  1. nush exact ce zice cartea asta, dar un lucru e cert... atunci cand incepi sa scazi calitatea relatiei cu Dumnezeu si incerci sa-ti cultivi spiritualitatea de unul singur, atunci cand vrei s-o iei iniantea lui Dumnezeu, sau sa retusezi singur anumite detalii pe care ai impresia ca Dumnezeu le=a scapat din vedere, se asterne praful pe relatia cu Dumnezeu... atunci incepe rutina, atunci incepi sa nu-l mai vezi pe Dumnezeu, incepi sa nu intelegi ce vrea El... si incepi sa faci lucrurile pe care sti ca ar trebui sa le faci, dar care acum sunt golite de profunzime!:) logosul, fara rhema e ca si cum ai incerca sa fierbi o ciorba la soare...;))

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)