duminică, 22 noiembrie 2009

Care este cea mai importanta promisiune a Bibliei?

Acum cateva zile am citit un lucru care mi-a placut foarte mult si care as vrea sa vi-l impartasesc si voua.


Care este promisiunea centrala a Bibliei?



Promisiunea centrala a Bibliei nu este "Te voi ierta", desi aceasta este, in mod sigur, una dintre promisiunile des intalnite. Nu este promisiunea vietii de dupa moarte, desi ne este oferita si aceasta. Cea mai frecventa promisiune din Biblie este: "EU voi fi cu tine".

Inainte ca Adam si Eva sa pacatuiasca, inainte ca ei sa aiba nevoie de iertare, le-a fost promisa prezenta lui Dumnezeu. El avea sa umble cu ei in racoarea zilei. Promisiunea a ajuns la Enoh, care "a umblat cu Dumnezeu". Aceeasi promisiune le-a fost facuta lui Noe, lui Avraam si Sarei, lui Iacov si Iosif, lui Moise si David, lui Amos, Mariei si lui Pavel, precum si multora, prea multi pentru a-i enumera pe toti. Ea este cea care ne da curaj: "Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul, Dumnezeul tau este cu tine pe oriunde vei merge." Aceasta promisiune i-a ajutat pe toti acestia sa inainteze prin intuneric. "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci TU esti cu mine." Dumnezeu i-a dat poporului Israel cortul Intalnirii si Chivotul Legamantului, mana si Templul, un stalp de nor si unul de foc, ca semne care sa le spuna neincetat: "Nu uita! Eu sunt cu tine."

Cand Dumnezeu Insusi a venit pe pamant, numele Sau rascumparator a fost Emanuel - Dumnezeu este cu noi. Cand Isus a parasit acest pamant, a facut-o cu promisiunea ca va trimite Duhul Sfant astfel incat: "Eu voi fi cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului."
John Ortberg

Un comentariu:

  1. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine: toiagul si nuiaua Ta ma ghideaza!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)