miercuri, 7 octombrie 2009

Ce sa faci cand esti ispitit?

Dragul meu cititor, vreau sa iti spun ca o mare parte din viata mea m-am confruntat cu acest lucru. Vedeam ca mereu si mereu cad in aceleasi pacate si nu gaseam nici o solutie sa scap de acele pacate. Trebuie sa recunosc, desi regret amarnic, ca de multe ori gaseam o placere a firii in savarsirea anumitor pacate.

Dragul meu, in primul rand ca sa scapi de pacat si sa fii biruitor in lupta aceasta inversunata impotriva pacatului, trebuie ca mai intai sa iti doresti sa fii biruitor. Aici as vrea sa citez 2 versete din Sfanta Scriptura care, pentru mine, au fost si continua sa fie o incurajare foarte mare.
Apostolul Epistolei catre Evrei, dupa ce ne spune ca avem de luptat in lupta impotriva pacatului, ne prezinta un tablou si anume:
"Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care Ii era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitativa dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre." Evrei 12:2, 3

De multe ori ma simteam foarte 'naspa', foarte urat toata ziua din cauza faptului ca stiam ca L-am intristat pe Dumnezeu prin starea mea pacatoasa. Iar atunci, diavolul ma ataca cu tot felul de ganduri si complexe de inferioritate("Nu sunt bun de nimic", "Mereu cad in aceleasi pacate", "Nu ma voi putea ridica niciodata" s.a.), iar eu cadeam tot mai mult si eram foarte deprimat.

Apoi am mai invatat un lucru, si anume ca daca am vointa si ma rog Domnului sa ma ajute sa scap de acele pacate, sa nu mai cad mereu si mereu in aceleasi ispite, trebuie sa ma rog. Dar aceasta rugaciune nu trebuie sa fie o rugaciune spusa doar de dragul de a fi spusa. Paul Washer spunea:"Cand ti-ai plans ultima data pacatul?". Mereu aceasta intrebare imi rasuna in minte si vedeam faptul ca daca vreau sa scap de pacat, sa fiu biruitor in fata ispitelor, trebuie sa imi doresc cu adevarat lucrul acesta si sa ma rog cu lacrimi amare, cu lacrimi de pocainta. Dragul meu, nu uita, Dumnezeu nu va intarzia niciodata sa raspunda la astfel de rugaciuni, dar si faptul ca diavolul va lupta cu mare dor sa ne desparta de Dumnezeu.

Mai este un lucru pe care l-am invatat si anume sa fug si sa ma feresc de lucrurile/locurile prin care vine ispita in viata mea. In cazul meu trebuie sa aduc in vedere ca si calculatorul(respectiv internetul), televizorul, anumiti prieteni [vorbeam in postarea anterioara de anturaj nepotrivit]... prin aceste lucruri veneau tot felul de ispite si de foarte multe ori cadeam in ispita.

Dragul meu... atunci cand esti singur in fata calculatorului, cu butonul pe mouse, ce iti spune Biblia despre Hristos sau pornografie?

Aceasta intrebare am auzit-o intr-un filmulet scurt de John Piper [pe care probabil il voi pune in postarea urmatoare], dar care m-a ajutat de multe ori. Solutia aleasa de mine: stingerea laptopului, plecarea intr-un loc pustiu[chiar fuga] si implorare catre Dumnezeu.

Dragul meu, indraznesc sa iti adresez o intrebare la care m-as bucura sa meditezi: "In lupta aceasta impotriva pacatului/ispitelor, vreau eu sa fiu biruitor sau prefer sa ma complac si sa implinesc poftele firii mele pamantesti?"

Dumnezeu sa ne dea putere de invingatori/biruitori!

Stoica Timotei

7 comentarii:

  1. si pana la urma ai reusit sa rezisti la ispite?

    RăspundețiȘtergere
  2. ca as vrea sa ma corectez si eu:D
    daca ai putea sa imi dai un sfat?

    RăspundețiȘtergere
  3. Fugi de zonele care in natura lor te atrag spre pacat. Cauta mai mult partasia cu Biserica... cauta pe cineva demn de incredere, caruia sa ii poti spune lucrurile cu care te confrunti si sa va rugati impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Rugati-va neincetat cei chinuiti de ispitele diavolesti pentru ca nu se stie clipa si ceasul cand Fiul Omului va veni sa desparta oile de capre! Rugati-va neincetat!Rugati-va ca si cum ati muri maine si munciti ca si cum nu ati muri niciodata!Dumnezeu sa ne lumineze pe noi pacatosii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa avem vointa de a lupta cu ispitele. eu ma lupt cu mine dar sunt constienta de multe lucruri si stiu ca in final voi reusi. Toti cei apropiati de Domnul au de dus ispit mari .DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ispite mari si nu vreau sa mai am atata neliniste in suflet. imi vreau linistea de odinioara si veselia mea pe care ii molipseam pe toti. sufletul meu este tulburat mintea la fel. doamne scapa-ma de ele, ajuta-ma si arata-mi calea dreapta pe care sa merg. DA-MI PACEA SUFLETEASCA DE CARE AM NEVOIE. nu vreau sa te mai supar cu nimic. DOAMNE AM MARE NEVOIE DE TINE.

    RăspundețiȘtergere
  7. DOAMNE, AM NEVOIE DE TINE, EU SUNT OAIA TA RATACITA, PRIMESTE-MA INAPOI IN STAULUL TAU. AJUTA-MA NU LUA DUHUL SFANT DE LA MINE, INTOARCETI FATA CATRE MINE, IARTA-MA. DA-MI PACE, LINISTE DOAMNE, AJUTA-MA SA NU MAI FAC PACATE. AJUTA-MA SA MA DESCARC DE GUNOIUL DIN SUFLETUL MEU. DOAMNE MILUIESTE-MA, DOAMNE MANTUIESTE-MA, NU MA LASA.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)