sâmbătă, 6 iunie 2009

Cum se poate defini conducerea?

Conducerea inseamna influenta, respectiv capacitatea unei persoane de a-i influenta pe altii. Un om ii poate conduce pe altii in masura in care ii poate influenta. Acest lucru este mentionat in definitiile despre conducere date de oameni care au avut un mare impact in vietile altora.


Lordul Montgomery, un mare conducator militar, a spus: "Conducerea este capacitatea si vointa unui caracter care inspira incredere de a ralia oameni la un scop comun."

Amiralul Nimitz a spus: "Conducerea poate fi definita ca acea calitate a unui lider de a inspira suficienta incredere subordonatilor sai pentru ca ei sa fie gata sa-i accepte vederile si sa-i execute comenzile."

Li Hung Chang, un batran conducator chinez, a spus: "Ce este conducerea si cum se impart oamenii din acest punct de vedere? Sunt numai 3 feluri de oameni in lume: unii care sunt imobili, altii care sunt mobili si cei care ii misca pe altii."

John R. Mott spunea: "Liderul este un om care stie drumul, care merge in frunte si care ii poate trage si pe altii dupa el."

Ganduri preluate din J. Oswald Sanders, Adevaratul lider spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)