sâmbătă, 27 februarie 2010

Mandria realizarilor

"Deci, ce lucru aveti pe care sa nu-l fi primit? Niciunul. Nu aveti nimic care sa nu fi venit la voi ca dar de la Dumnezeu. Intelectul nostru, abilitatile si talentele noastre innascute, sanatatea si ocaziile noastre de a reusi, toate vin de la Dumnezeu. Nu avem nimic care sa ne capaciteze pentru atingerea succesului si pe care sa nu-l fi primit de la Dumnezeu."
Jerry Bridges

Si cu toate acestea parca de multe ori vrem sa Ii furam din slava lui Dumnezeu, vrem ca noi sa culegem 'laurii'(laudele) din partea celorlalti. De ce atunci cand reusim, cand prosperam intr-un anumit domeniu din viata noastra asteptam parca de multe ori nerabdatori sa fim felicitati, sa fim in centrul atentiei, sa fim aplaudati... cand, de fapt, stim ca toate abilitatile noastre sunt daruri primite de la Dumnezeu. Tot ce reusim este datorita dragostei si harului Sau, nu datorita noua, si totusi ne place sa 'uitam' acest lucru atunci cand suntem apreciati.

Dragul meu cititor, da-mi voie sa iti spun ca astfel noi Ii 'furam' din gloria lui Dumnezeu. Totul Ii apartine Lui. Toata slava si gloria este a LUI, nicidecum a noastra. 

Doamne ajuta-ma sa ma fac mic, iar TU sa cresti in viata mea!

Stoica Timotei

Un comentariu:

  1. lauda, daca nu este directionata in sus,poate ucide. Sunny zicea la un moment dat, ca atunci cand lumea il aplauda, se duce acasa si da toate aplauzele sale lui Dumnezeu. insa cred ca sunt si incurajari (laude) de care avem nevoie, biblia zice cine incurajeaza, sa se tina de incurajare. motivul nu este altul decat faptul ca suntem niste zapaciti pe doua picioare, care atunci cand nu merg lucrurile asa cum vrem noi uitam sa ne mai incredem in Dumnezeu si daca ar veni cineva sa ne certe, cum am merita, ne-am imbufna si mai rau, asa ca trimite Domnu pe cineva sa ne ladue... ca sa mergem mai departe!:)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)