joi, 29 octombrie 2009

Omul - o carte plina de taine



 Citind "Sfaturi pentru predicatori", o carte scrisă de Charles Haddon Spurgeon, rămân plăcut impresionat şi surprins de înţelepciunea pe care o găsesc în cuvintele scrise. 
 
 La pagina 175 este un paragraf care îmi place foarte mult şi care aş vrea să îl citez în acest articol. Este vorba despre ceea ce este omul(unde poate găsi omul înţelepciune). Iată ce spune el:
 
     "... studiază-te pe te însuţi. Tu eşti o carte plină de taine, din care nici pe departe n-ai citit tot şi poate chiar mai nimic. Dacă ţi se pare că te cunoşti temeinic, te înşeli, căci cartea cea mai grea de priceput este propria ta inimă. Spuneam zilele trecute unuia plin de îndoieli, care se agită ca într-un labirint: "Nu te înţeleg, dar nu mă miră această pentru că nu mă mai înţeleg nici pe mine însumi!" Observă învârtiturile şi întortochelile şi curiozităţile minţii tale, şi experienţele tale ciudate, stricăciunea inimii tale, înclinaţia ta spre păcat şi predispoziţia ta spre sfinţenie! Cum te mai asemeni cu un diavol, şi totuşi cât de aproape eşti aliat cu Dumnezeu! Observă cât de înţelept lucrezi dacă te laşi învăţat de Dumnezeu şi ce nesăbuit lucrezi dacă te iei după ţine însuţi!"

2 comentarii:

  1. adevarata afirmatia ca sintem plini de facilitati spre Bine sau Rau care pornesc din launtru si todeauna ies pe afara depinde daca realizam in slujba cui suntem si cine ne guverneaza detinul.

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm...farte adevarat...suntem atat de minunat creati de Dumnezeu incat doar El ne cunoaste pe deplin...noi de multe ori credem ca suntem cumva...buni poate..dar defapt avem multe de corectat si de multe ori nu ne dam seama cum am putut noi sa ne comportam asa..dar defapt asa eram..avem nevoie de trezire si schimbare...be blessed

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)