duminică, 11 octombrie 2009

Inceput an Universitar 2009-2010


Astazi, 11.10.2009, la Biserica Crestina Baptista Golgota( Soseaua Nicolae Titulescu Nr 56A Bucuresti - Sector 1 ), a fost aniversarea inceperii noului an universitar al Institutului Teologic Baptist din Bucuresti si al Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost o zi de sarbatoare mare in randul seminaristilor. M-am bucurat sa vad doi studenti din anul intai(proaspeti in familia institutului) dornici sa IL laude pe Dumnezeu printr-o cantare minunata. De asemenea si corul Institutului L-a laudat pe Dumnezeu prin cateva cantari. Mesajul din partea Domnului a fost rostit de catre fratele profesor Richard Clark. Cu aceasta ocazie vreau ca sa le urez colegilor din anul I un calduros "Bine ati venit" in familia institutului Teologic din Bucuresti si sper sa va simtiti bine printre noi, iar colegilor din anul IV, care deja au inceput pregatirile pentru lucrarea de licenta, multa intelepciune din partea lui Dumnezeu si putere in slujire. Tuturor colegilor le urez ca binecuvantarile Domnului se se reverse din plin peste fiecare din ei. Aceiasi dorinta o am si pentru fratii profesori.

Dragii mei(colegi, pastori/predicatori/evanghelisti/misionari, slujitori ai Domnului), nu uitati ca suntem chemati sa proclamam EVANGHELIA LUI HRISTOS CARE SI ASTAZI ESTE PLINA DE PUTERE(Romani 1:16-17).
Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Stoica Timotei

3 comentarii:

  1. mah ce sa zic... trecand pe aici pot sa spun ca au fost amintiri placute (ca pe cele neplacute le ingrop). Mult har in pregatire tuturor si sa va ridicati la nivelul chemarii. 2 Tim. 4:12.

    RăspundețiȘtergere
  2. si inca ceva, cautati sa luati ce e bun de la anumiti profesori si incercati sa invatati din experientele lor cu Dumnezeu. daca observati ca profesorii nu prea au timp de voi pentru o dezvoltare a unei relatii de mentorare, cautai voi sa dezvoltati o relatie de mentorare cu tineri pe viitor. asta conteaza mult.
    iar in ceea ce privesc studiile cautati sa descoperiti abilitatile cu care Dumnezeu v-a inzestrat (eu stiu poate unii datorita cunostintelor de gramatica vor putea deveni buni exegeti, poate altii care au ceva cunostinte despre psihicul uman pot deveni buni consilieri) si folositi-le in lucrarea lui Dumnezeu. dar va dau un sfat: ca sa ajungi sa predici cat mai bine dintr-un text sau sa faci un studiu biblic strong pe o carte sau un subiect anume ai nevoie de trei domenii in care sa exersezi: exegeza, hermeneutica si homiletica. asa ca spor la lucru si multa intelepciune

    RăspundețiȘtergere
  3. Frate Cosmin iti multumesc mult pentru incurajarile si sfaturile acestea pline de dragoste si intelepciune pe care ni le-ai dat! Da, avem nevoie sa stim care sa fie prioritatile noastre si ce sa facem pentru a face ca sa nu regretam ca am pierdut mult timp degeaba(asa cum... trebuie sa recunosc... in primul an am facut acest lucru).

    Dumnezeu sa te intareasca si pe tine in ceea ce faci si EL sa iti binecuvinteze viitorul!
    Mult har!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)