joi, 3 septembrie 2009

Cum poti 'apuca' Biblia


Aceasta o fost una din 'mini lectiile' din studiul pe care l-am avut in tabara.

Cum sa apuci Biblia? Cum sa te ancorezi mai mult in Cuvantul lui Dumnezeu?

Multora dintre noi ne place doar sa auzim ceea ce ni se spune la biserica din Cuvantul lui Dumnezeu, probabil mai ascultam predici pe calculator, la Radio... si ne oprim cam pe aici. Prea putin timp acordam Cuvantului lui Dumnezeu. Preferam mai mult sa ni se spuna din El anumite lucruri.
Intrebarea pe care o pun este urmatoarea: Se poate sa ridici o Biblie, folosindu-te doar de degetul mic al oricarei maini ale tale? Nu, nu se poate.
Ce urmeaza?
Citeste Cuvantul lui Dumnezeu. Atunci cand incepi sa citesti din El cu dorinta ca Dumnezeu sa iti vorbeasca, nu te vei mai multumi doar sa IL citesti, ci vei incepe sa studiezi, sa memorezi, anumite texte(versete) Biblice si sa meditezi asupra Cuvantului lui Dumnezeu.

Dar nu se opreste aici ceea ce trebuie sa facem. Mai este un singur lucru pe care trebuie sa il facem. Care sa fie acela?
Raspunsul il gasim in Epistola lui Iacov 1:22, care spune astfel: "Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri."

Cele 6 degete cu care sa apuci Cuvantul lui Dumnezeu. Care este 'cel de-al saselea deget'?

Aplicarea-Implinirea.

Doresc ca Dumnezeu sa puna in noi acel dor pentru Cuvantul lui Dumnezeu pe care l-a avut autorul Psalmului 119(te indemn sa il citesti, desi are cateva versete:D) si sa ne dea putere sa IL aplicam in viata noastra!

Stoica Timotei

2 comentarii:

  1. Desigur. Daca nu as fi avut convingerea ca ceea ce scriu este adevarat(sau cel putin face parte din crezul meu/gandurile mele/diferite conceptii ale mele, nu as mai fi scris. Te asigur ca ceea ce am scris in acest blog cred. :)

    Fie ca Dumnezeu sa te binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)