miercuri, 27 mai 2009

Omul, hulitor al Duhului Sfant?




Spuneam in micul articol de mai devreme(care de fapt a fost o foarte scurta introducere a acestui articol) faptul ca exista un pacat care nu poate fi iertat.

Acel pacat este hula impotriva Duhului Sfant.
Matei 12:31-32 De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Ma rog Domnului sa ma ajute sa inteleg corect acest lucru si sa il exprim asa cum il inteleg. Daca nu esti de acord in totalitate sau chiar deloc cu ceea ce voi scrie in continuare, te rog lasa un comentariu si vom discuta pe baza acestui subiect.

Cand aud acest subiect, imediat imi trec prin cap niste idei, conceptii pe care le am eu cu privire la acest lucru.

As vrea ca in acest articol sa putem intelege de ce acest pacat este de neiertat.

Biblia afirma faptul ca Duhul lui Dumnezeu(Duhul Sfant) e Cel care schimba inima cuiva, nu noi. Asa si este. Faptul ca eu am intrat in contact cu Adevarul, mi s-a prezentat Adevarul, mi s-a aratat ca sunt un pacatos si ca am nevoie de pocainta este datorita lui Dumnezeu.

Faptul ca m-am simtit vinovat si simteam ca viata mea nu o mai pot trai fara Hristos, ca am nevoie de El este datorita puterii Duhului Sfant care mi-a schimbat viata.

Acum, fiindca stim acest lucru cred ca ne va fi foarte usor sa intelegem ce este hula impotriva Duhului Sfant... sau cel putin vei putea sa intelegi felul cum percep acest lucru.

Dumnezeu iti vorbeste, Duhul Sfant de constientizeaza ca ai nevoie de mantuire, ca esti un pacatos. El iti arata ca trebuie sa Il urmezi pe Hristos si sa fii al LUI... si totusi refuzi... nu vrei sa iei seama la aceste lucruri... Pur si simplu, prin faptul ca raspunzi cu nepasare, cu indiferenta... Acest lucru, dragul meu cititor, este o hula impotriva Duhului Sfant.

De ce nu poate fi iertat? Pentru ca daca am lua seama la indemnurile Duhului Sfant, m-as pocai si as incepe sa traiesc o viata in neprihanire dobandita prin credinta reflectata si in fapte.

Dar pentru ca nu accept si ma impotrivesc Duhului Sfant, nelasandu-L sa ma cerceteze, atunci eu raman tot pacatos neiertat... si automat destinatia mea vesnica este iadul.

Care este destinatia vesniciei tale?

Stoica Timotei

2 comentarii:

  1. ...îmi pare rău dar şi aici am o părere diferită faţă de a ta...

    Citat:
    "Dumnezeu iti vorbeste, Duhul Sfant de constientizeaza ca ai nevoie de mantuire, ca esti un pacatos. El iti arata ca trebuie sa Il urmezi pe Hristos si sa fii al LUI... si totusi refuzi... nu vrei sa iei seama la aceste lucruri... Pur si simplu, prin faptul ca raspunzi cu nepasare, cu indiferenta... Acest lucru, dragul meu cititor, este o hula impotriva Duhului Sfant."

    Dacă este adevărat ceea ce ai scris aici înseamnă că eu nu am nicio şansă de a mai intra în Împărăţia lui Dumnezeu... În legătură cu pasajul biblic pe care l-ai redat ... Domnul Isus le-a zis acest lucru pentru că ei mai devreme au spus despre El că are un duh necurat şi în concluzie ei au hulit împotriva Duhului Sfânt...

    Matei 12:24 - Însă când fariseii au auzit acest lucru, au zis: „Omul Acesta nu scoate demonii decât cu ajutorul lui Beelzebul, conducătorul demonilor!“

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai... tocmai aici trebuie sa se vada, sa iasa in evidenta harul lui Dumnezeu... datorita harului lui Dumnezeu putem fi placuti LUI...

    Hey... de ce nu te uiti la versetul 30 ca sa intelegi?

    Matei 12:30 - "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea si cine nu strange cu Mine, risipeste"

    Si din cauza aceasta ni se spune...

    Matei 12:31, 32 - " De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor."

    a huli impotriva Duhului Sfant, inseamna a nu primi mesajul evangheliei... a huli impotriva Duhului Sfant inseamna ca crucea lui Hristos sa fie inutila pentru tine...

    Deci... Daca refuzi sa iti predai viata lui Dumnezeu esti impotriva Lui(cine nu este cu Mine este impotriva Mea-vs30) si automat esti hulitor al Duhului Sfant... eu asa inteleg textul si acest subiect... :D

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)