duminică, 9 octombrie 2011

Ce poti invata de la un foc de lemne?

Dumnezeu vorbeste, iar atunci cand El vorbeste este deosebit. Daca ai sta doar sa asculti soapta Duhului Sau cel Sfant, te minunezi vazand complexitatea modurilor in care El vorbeste. Stiai ca lemnele de foc ne vorbesc? Da, intocmai... ne vorbesc!!!

Nu, nu aiurez!!! Nu am nevoie de un spital special in care sa fiu tratat...

Aseara, am stat in fata unui foc de tabara si, lemnele mi-au vorbit. Iata dar ce mi-au spus acestea:

"Hei! Noi suntem niste lemne... crengi rupte, cazute din copaci si uscate. Am fost aduse din locuri diferite. Am crezut ca locul nostru este locul unde am fost inainte, dar se pare ca ne-am inselat. De asemenea, dupa cum poti vedea, suntem intr-un numar demn de bagat in seama.
Da... dupa cum ti-ai dat deja seama, nu suntem deloc la fel. Oricat de mult ne-am dori sa fim la fel, nu suntem. Dimensiunile noastre difera foarte mult si, cu toate acestea, suntem doar niste lemne, doar niste crengi uscate. Dar astazi ceva s-a intamplat cu noi. Am fost puse toate la un loc intr-un mod minunat. Apoi, dintr-o data s-a intamplat ceva... Din nou ai dreptate... am fost aprinse de un foc si am inceput sa ardem. Si, desi o sa ti se para ciudat, priveam cu bucurie unele la altele cum ardeam. Mai mult decat atat, flacara imensa a unora, ajungea si la altele pentru ca, cu toate impreuna, sa putem arde. Lemnele care au fost in afara focului, nu au ars, dar de indata ce au fost aduse impreuna, flacara le-a aprins si pe ele. Dupa cum bine stii, acum urmeaza sa ardem cu totul... dar nu-ti fa griji!!! Jarul nostru, atata timp cat e unit, rezista mai mult. Multumesc din suflet ca m-ai ascultat. Sper ca ceea ce ti-am spus sa-ti fie de folos si sa inveti o lectie pe care sa o aplici in viata ta."


Discutia cu lemnele a luat sfarsit. Dar, ce-i drept, am avut ce invata...

Chiar daca suntem diferiti, chiar daca avem pareri diferite cu privire la infatisarea celorlalti, avem nevoie sa fim impreuna. Si, pentru ca sa ardem, trebuie sa fim aprinsi. Pentru a putea face ceva pentru Domnul, trebuie sa ne punem la dispozitia Lui... chiar daca credem ca nu avem nimic prin care am putea sluji.

Domnul este Cel care ne da si vointa, si infaptuirea. El este Cel care, prin Duhul Sfant, aprinde in noi aceasta flacara. Pentru a putea fi inflacarati pentru Dumnezeu, trebuie sa fim uniti(unitate in diversitate). Astfel, in vremuri de restriste, in vremuri de tulburare, de ingrijorare, focul pasiunii pentru Dumnezeu al celor din jurul nostru se va 'molipsi' si la noi.
De ce este importanta unitatea? Pentru ca de aceata avem nevoie ca sa-I slujim Domnului si sa I ne inchinam intr-un mod cat mai eficient(ce fel de inchinare ar fi aceea daca din acelasi loc sunt multi care nu se pot suporta unii pe altii?!?)


Fie ca Dumnezeu sa ne uneasca in dragostea Sa pentru ca astfel sa fim "desavarsiti si cu totul destoinici pentru orice lucrare din via Sa."
Dumnezeu sa va binecuvanteze!


Meditatie scrisa in Tabara de la Porumbacu de Sus, cu grupul de tineri "Imago Dei"
Data:28.07.2011

Stoica Timotei

Pledoarie...

Avem un Dumnezeu Creator minunat. Astronomia ne spune ca exista miliarde de galaxii, miliarde de stele, un Univers la care nu i s-a gasit sfarsitul. Undeva intr-un loc minuscul, pe o planeta micuta, a fost creata omenirea de catre Acelasi Creator. Incredibil, nu? Mai mult decat atat, creatia este atat de vasta, incat oricat de mult ai incerca sa o cunosti, nu vei reusi. Nu vreau sa te descurajez, ci dimpotriva as vrea sa te incurajez sa-ti doresti sa cunosti din tainele creatiei.

Lumea vegetala, care este asa de complexa ne arata ce Dumnezeu minunat avem.
Lumea animala, de asemenea ne arata minunatia Creatorului nostru.

Cu toate ca avem un Dumnezeu asa de maret, involuntar prin viata noastra Ii spunem: "Doamne, nu cred ca meriti sa ma incred in Tine. Nu vreau sa raman dezamagit de faptul ca m-am increzut in Tine."

Observi contrastul acesta izbitor? Dumnezeul nostru este un Dumnezeu Suveran, Atotputernic si, cu toate acestea, nu ne incredem in El cu adevarat.

Nu stiu cum putem trai in felul acesta... Observi starea deplorabila in care a ajuns omenirea?



Universul intreg, intreaga creatie a lui Dumnezeu striga catre noi, ne implora prin ceea ce ea este, prin mediul prin care se dezvolta, urmatorul lucru:
"Increde-te in Domnul!!!"



Stoica Timotei