vineri, 24 decembrie 2010

Bucuria nasterii Mantuitorului lumii

Iata ca veni si aceasta zi in care ne aducem aminte cu foarte mare bucurie de intruparea Mantuitorului nostru, Domnul Isus Hristos. Este un lucru minunat pentru fiecare dintre noi, si, daca ar fi sa exprimam in cuvinte ceea ce s-a intamplat, sau ceea ce simtim o parte dintre noi, am putea afirma cu toata convingerea ca cuvintele de care dispunem pentru a descrie aceste lucruri sunt minuscule pe langa ceea ce este de fapt. Prin urmare, nadajduiesc ca bucuria care este in inima ta si in viata ta cu ocazia acestei mari sarbatori sa fie prezenta in fiecare zi a vietii tale. Despre ce fel de bucurie vorbesc? Bucuria faptului ca un Dumnezeu suveran(singurul Dumnezeu adevarat) S-a coborat din stralucirea, imensitatea si gloria cereasca jos pe pamant. Si pentru ca contrastul sa fie mai puternic, S-a nascut in cel mai umil mod posibil... Da! Ai dreptate! S-a nascut intr-o iesle. Nu este acest lucru pur si simplu minunat atunci cand reflectezi/meditezi la gloria lui Dumnezeu sa stii ca acel Dumnezeu, pe langa faptul ca este atotputernic/suveran, este si un Dumnezeu care S-a umilit in cel mai de nedorit mod, doar pentru a fi aproape de noi si pentru a ne arata ca ne iubeste.... Despre aceasta bucurie vorbesc.

Cred ca este imperios necesar sa ne dorim sa fim umpluti de aceasta bucurie, o bucurie care sa, oricat am incerca sa o exprimam prin cele mai alese cuvinte, tot ar fi seaca in comparatie cu ceea ce este ea de fapt.

Doresc sa ne pregatim dar inimile si vietile sa IL primim cum se cuvine pe Mantuitorul, Domnul nostru Isus Hristos. El este Cel care merita toata atentia noastra. In aglomeratia care ne sta inainte, nu doresc ca El sa fie uitat, sa fie pus intr-un loc in care sa nu ne deranjeze, sa nu ne incurce, ci doresc ca EL sa fie CEL care da sens, da farmec, da pace, dragoste in aceste sarbatori. EL S-a nascut umil intr-o iesle!!!

Nadajduiesc sa meditezi la aceste lucruri si sa te umpli de bucurie, iar aceasta bucurie sa fie permanenta in viata ta!

Cu multa stima, apreciere si bucurie, va doresc sarbatori fericite, binecuvantate de Dumnezeu!

Stoica Timotei