În urmă cu câteva zile, am fost uimit să văd puterea cu care se mișca vântul. Am stat la semafor și vântul mă mișca pur și simplu. Dar ceva mi-a atras atenția. Am văzut un porumbel care zbura împotriva vântului, dar în ciuda eforturilor sale, înainta ca racul. În cele din urmă, porumbelul a renunțat și s-a adăpostit într-un loc destul de sigur.
Expresia „contra curentului” este atât de răspândită în lumea în care trăim, dar totuși nu știm exact când să ne-o însușim. De asemenea, acest concept este definit și de termenul „nonconformist”.
Totuși, există o mare dilemă, și anume când să devenim nonconformiști, când să fim contra curentului... tineretul contemporan este cunoscut ca aderând în jurul acestor concepte. Dar oare este bine ca mereu să fim nonconformiști?
Apostolul Pavel ne răspunde la această întrebare în capitolul 12 din epistola către Romani, unde spune: „Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să vă lăsați transformați...” (versiunea NTR)
În ce domeniu să fiu nonconformist? În ce privință să fiu contra curentului? Să nu mă conformez păcatului!!!
Probabil îți place să nu te conformezi voii părinților tăi cu privire la tine... voii lui Dumnezeu cu privire la viața ta... voii profesorilor, șefilor, legilor, etc... oare la aceasta suntem chemați?
Fie ca Dumnezeu să ne ajute să nu ne conformăm păcatului!!
Stoica Timotei
noncomformist este persoana care are taria de a-si forma propriile pareri intr-o lume a copiilor(cu accent e o)... razvratirea nu e non-conformism:)
RăspundețiȘtergere